21 November 2016

webe internet unlimited review jujur

assalamualaikum

hari ni adalah hari ke-3 aku guna internet unlimited webe ni, so aku nak cerita sedikit sebanyak tentang webe ni.

Aku dah lama usha pasal webe ni tapi sebelum ni anda hanya dapat harga rm79 jika anda adalah pelanggan tm dan juga menggunakan handphone tertentu yang mempunyai 4g 850 mhz.

so kalo tak cukup syarat harga sebenar adalah rm199, ini yang membuatkan aku malas nak daftar sebelum ni.

Tapi webe dengan baik hatinya telah buat promosi #webenow , iaitu sesiapa sahaja boleh daftar tanpa syarat handphone khusus dan harga yang lumayan rm79 sahaja, amat berbaloi untuk unlimited internet dan call , berminat dengan webe sebab dia buat promosi mula bulan november ni.

So mula aku pon ingat nak beli by pos je, tapi ada orang kata hanya pendaftar sahaja nanti yang boleh collect dari posmen, dia nak pastikan kad pengenalan orang yang daftar. Jadi nye aku pergi terus ke sunway piramid dengan abang semata-mata nak daftar plan webe ni.

Aku pilih untuk try ni aku daftar no baru sebab tak tau lagi coverage dia camne,

pendaftaran cepat je tak sampai 15minit.

mula test di prngkalan chepa, kelantan boleh dapat 4g wow.  speed average 8~10mbps.

youtube 480 resolution, smooth tak buffer.

pastu kalo kat jalan kadang hanya dapat 3g / H+ boleh speed dalam 4mbps, still smooth lancar.

Aku rasa webe guna line celcom, so mana2 ada celcom line webe pon akan cun.

cuma ada dengar orang kata di sesetengah area di kedah line tak laju.

korang boleh try check di website http://webe.com.my untuk kawasan coverage.

dan semenjak webe launch promosi ni, pengguna webe boleh masuk simcard webe dalam usb modem dan guna di laptop. memang berbaloi.

tapi dingatkan kalo cucuk dalam mifi tak boleh hotspot, sebab webe limit hanya 1 device setiap penggunaan.

untuk hotspot korang kena bayar rm6.36 / 2 jam. yang ni aku tak try lagi, rasa mahal plak.

dan lagi satu webe tak boleh torrent sebab dia limit kan p2p connection. ok lah tu nak torrent guna la akaun zbig.

hmm apa lagi aku tak cerita, comment dulu kat bawah pendapat korang.








17 April 2015

Kaspersky 2015 Trial Reset Activation Manually No virus


Kaspersky 2015 trial reset Manually No virus  No Scam No survey

Hi Do you like Kaspersky ??

Yes I do they have best detection ever no False detection..

I have used this antivirus from 2008 - 2015.

But now I dont want to buy Activation keys just want to use trial usage 30 days

okay

I assumed you have found many Kaspersky trial resetter out there..

But Beware it contain malicious adware and virus.. my instinct tell me trust me..


I have used some usually resetter and my browser keep log me out and asked me to re-login each time.

okay so I came out with this batch file, it do the same way resetter crack the kaspersky but it does with-out nasty messy keylogger trojan inside my pc. It is manual no hassle

If you cant reset your product maybe yours is different :::

+TESTED ON =

+WINDOWS 7 x64
+Kaspersky Internet Security 2015  v15.0.1

How To use::

1. Kaspersky > Setting > DISABLE SELF DEFENSE
2. Run Bat File according your windows (Run as Admin)
3. Voila activate trial again.
4. Thanks

Download Here
-KIS_Trial_Resetter_Windows 7 x64

-KIS_Trial_ResetterWindows 7 x86

**Some People said it not working, maybe it is different version of kaspersky or windows..**

09 September 2014

Kursus Training Of Trainer - Melahir Penceramah Palestin

Bismillahirrahmanirahim


Alhamdulillah, Allah masih memberikan aku peluang untuk menaip dan bernafas lagi, dengan masih memakai agama Islam, semoga Allah mengizinkan aku untuk Istiqomah.


Aku pun tak tahu macam mana tiba-tiba aku boleh ikut kursus ToT Palestin ni, adalah beberapa hari sebelum hari kursus tu, aku naik kereta sembang-sembang dengan ayah, 

" Abang ko nak masuk tak kursus public speaking?"
(yang sebanarnye lebih ke palestin, bukan nak public speaking sangat)

27 December 2012

How to Download Quran Android audio recitation file manually



Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. 
When I bought my first android phone I downloaded many app, and this app Quran Android. 
Quran Android is best quran app for smart phone user, it has many features like translation, tafseer and also recitation per verse.
but if you want to listen to recitation you must have internet connection so you can download offline audio data for recitation, but also the audio files size is big approx 300-500mb for 30 juz depend on reciter and quality.
so today i wanna to teach how to download recitation files manually for offline usage so you can sell it give it to others.

17 July 2012

Download Ebook The Five Love Languages Of Children

Download free ebook The Five Love Languages Of Children (EPUB can convert to pdf)

Does your child speak a different language? Sometimes they wager for your attention, and other times they ignore you completely. Sometimes they are filled with gratitude and affection, and other times they seem totally indifferent. Attitude. Behavior. Development. Everything depends on the love relationship between you and your child. When children feel loved, they do their best. But how can you make sure your child feels loved? 

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...